چطور بهانه ها را کنار بزاریم؟ نشانهها، دلایل و راه های جلوگیری از بهانه تراشی
هر بار که بهانهای میتراشید، یک قدم از اهداف و خواستههایی که دارید دورتر میشوید.
نشانههای بهانهگیری چیست؟
نشانههای بهانهتراشی شامل عقب انداختن کارها، تمرکز روی مشکلات به جای راه حلها، آوردن دلایل متغیر و مبهم، و مقصر دانستن عوامل خارجی است. این رفتارها اغلب به معنای فرار از مسئولیت و نداشتن تعهد هستند. اگر شما هم هر یک از این نشانهها را دارید بهتر است در ادامه این مطلب که به بررسی آنها میپردازیم ما را همراهی کنید.
🔻 کار را مدام عقب میاندازید:
اگر همیشه کاری را به تعویق میاندازید، ممکن است دلیلی برای فرار از سختیها داشته باشید. این تأخیر میتواند نشانهای از ترس از شکست، کمالگرایی یا کمبود انگیزه باشد که با دلایل مختلف آن را به تعویق میاندازید.
🔻 برای انجام ندادن کار، دلایل مختلفی دارید:اگر هر بار بهانهی جدیدی برای انجام ندادن یک کار میآورید، این میتواند یکی از نشانههای بهانهجویی شما باشد. تغییر دلایل معمولاً به معنای نداشتن تمایل به انجام آن کار است.
🔻 به جای راهحل، روی مشکلات تمرکز میکنید:اگر بیشتر به مشکلات و موانع توجه میکنید تا به راه حلها، این رفتار ممکن است نشاندهنده بهانهجویی باشد. در واقع، شما بهدنبال بهانهای برای دوری از مسئولیت هستید.
🔻پاسخهای مبهم میدهید:اگر از پاسخهای روشن خودداری کرده و به جای آن پاسخهای غیرشفاف میدهید، این رفتار میتواند نشانهای از بهانه آوردن باشد. شما با این روش از تعهدات خود فرار میکنید.
🔻 به محض سوال درباره تأخیر، فوراً واکنش نشان میدهید:اگر به سرعت برای تاخیرها دلیل میآورید، این ممکن است نشاندهنده بهانهتراشی باشد. واکنش سریع میتواند به معنای دفاع از کمکاری و اجتناب از قبول مسئولیت باشد.
🔻 مشکلات را به عوامل بیرونی نسبت میدهید:اگر همیشه دیگران یا شرایط را مقصر میدانید، این نشانهای از بهانهجویی است. با مقصر دانستن عوامل خارجی، از قبول نقش خود در حل مشکل فرار میکنید.
🔻 زبان بدن شما عدم صداقت نشان میدهد:اگر با رفتارهایی مانند اجتناب از تماس چشمی یا حرکات عصبی، نشانههایی از عدم صداقت در زبان بدن خود دارید، این میتواند نشانهای از بهانهجویی باشد.