وبلاگ
همه ما گاهی پیش از صحبت کردن با دیگران احساس دلشوره و ترس داشته ایم؛ وقتی می خواستیم به مدیر خود بگوییم که از شدت کار فرسوده شدیم، يا موقع حرف زدن با شریک زندگی در مورد مسئله اي حساس، یا هنگام گفتگو با یکی از اعضای خانواده در مورد يك موضوع مهم.
بیشتر اوقات، ترس از تعارض و یا آسیب پذیری باعث می شود که از چنین موقعیت هایی اجتناب کنیم، و چنين روندي به مرور زمان منجر به افزايش تنش و رنجش خواهد شد.
در این شرایط فقط ارتباط شجاعانه می تواند همه چیز را تغییر دهد. شجاعت در برقراری ارتباط یعنی توانمندی صحبت کردن با دیگران را در خود ايجاد كنيد حتی با آگاهي از اينكه مكالمه اي سخت خواهيد داشت.
ما مي توانيم با ديگران به شيوه اي آزادانه، صادقانه و البته همدلانه صحبت کنیم.
تمرین مداوم ارتباط شجاعانه می تواند روابط خانوادگی، کاری، و عاشقانه شما را متحول کند.
در ادامه به راهکارهای عملی برقراري ارتباط شجاعانه اشاره می کنم:
1. در محل کار
با همكاران تان مکالمه كرده و مستقیما به تعارض اشاره کنید. فرقی نمی کند مدیری هستید که می خواهید با تیم کاری تان صحبت کنید یا کارمندی هستید که می خواهید با همکاران تان حرف بزنید.
آن را نوعی جلسۀ حل مسئله ببینید که هدف از آن افزایش همکاری و همراهی گروهی است نه مقابله کردن يا يكديگر. به موضوعات مهم اشاره کنید و از مخاطب خود نیز بخواهید که نظراتش را بیان کند.
2. با شریک عاطفی
بسیاری از ما از ترس ناراحت شدن یا حالت تدافعی گرفتن همسرمان لب به سخن نمی گشاییم.
برقراری ارتباط از سر آسیب پذیری، بهترین روش ایجاد اعتماد و پیوند هیجانی است. برای شکل گیری و حفظ یک رابطه عاطفی لازم است که بپذیریم گاهی در برابر دیگران آسیب پذیر شویم.
دفعه بعد که از چیزی ناراحت بودید، به جای انتقاد یا سرزنش کردن شریک تان، عمیق ترین احساسات و نیازهای خود را به شکل آزادانه بيان كنيد و پاسخ او را بشنوید. گفتگوی شجاعانه می تواند صمیمت و اعتماد بین شما را افزایش دهد.
3. در فرزندپروری
به عنوان والدین دوست داریم هنگامی که فرزندان مان مشکلی دارند به ما مراجعه کنند، اما بسیاری از کودکان و نوجوانان برای صحبت کردن مردد هستند زیرا از قضاوت شدن یا ناامید كردن والدین شان می ترسند.
بهترین راهی که می توانید به فرزندان تان بیاموزید كه به راحتی با شما صحبت کنند، این است که خودتان الگوی چنین شیوۀ ارتباطی باشید.
فضایی امن برای فرزندان خود ایجاد کنید که بتوانند آزادانه حرف بزنند. سوال بپرسید و اجازه دهید احساسات خودشان را بیان کنند، و بر میل خود به نصیحت کردن غلبه کنید.
با سوال پرسيدن و گوش دادن همدلانه مي توانيد اين شيوۀ ارتباطي را برای آنها الگوسازی کنید.
4. در خانواده
روابط خانوادگی اغلب بیشترین پیچیدگی ها را دارند. تنش های حل نشده یا زخم های قدیمی سال ها ادامه می یابند، و باعث دلخوری، عصبانیت و تنفر از یکدیگر می شوند.
بدین ترتیب اعضای خانواده به مرور از یکدیگر فاصله می گیرند.
در این وضعیت شما باید چرخه اجتناب کردن از یکدیگر را با برقراری ارتباط شجاعانه بشکنید.
خودتان پیشقدم شوید، مسائل مهم را مطرح کنید، از دیگران بخواهید که احساسات و نظرات شان را بیان کنند، و یک زمین مشترک با یکدیگر پیدا کنید.
شاید در ابتدا سخت و ناراحت کننده باشد، اما فقط ارتباط صادقانه است که به مرور اوضاع تان را بهتر می کند.
جمع بندی
ارتباط شجاعانه یک مهارت است که می توانید آن را تمرین کرده و به تدریج در آن بهتر شوید.
گفتگوی صادقانه و آزادانه می تواند تغییرات شگرفی در روابط بین فردی شما ایجاد کند.
بنابراین دفعه بعد که داشتید از یک مکالمۀ دشوار اجتناب می کردید، یک نفس عمیق بکشید، احساس ناراحتی را بپذیرید و لب به سخن بگشایید.
ارتباط شجاعانه می تواند شما را به اطرافیان تان نزدیک کند. یادتان باشد، گفتگوهای دشوار روابط عمیق می سازد.
شاهین معروفخانی
راهکارهایی برای شجاعت داشتن در ارتباط با دیگران
- مهر 27, 1403
- شاهین معروفخانی