در دعوا با همسرم چه کارهایی را نکنم؟

وقتی زن و مردی تصمیم به ازدواج گرفته‌اند با این پیش‌فرض وارد زندگی مشترک می‌شوند که گه‌گاهی با اختلافاتی روبرو می‌شوند. آن‌چه مهم است هنر مدیریت این اختلافات است نه رها‌کردن آن‌ها. تفاوتی که انسان‌ها با هم دارند باعث می‌شود تا گاهی سر موضوعات مختلف اقتصادی و فرهنگی به اتفاق نظر نرسند و با‌هم بحث و گفت‌وگو داشته باشند.

زن و شوهری که ندانند در حال دعوا هستند در واقع زندگی را میدان جنگ کرده‌اند و عوارض این بحث و دعوا در زندگی آن‌ها و همچنین فرزندان به خوبی دیده می‌شود. دعواهایی که ادامه دار هستند کانون خانواده را دچار تنش می‌کنند به طوری که کم کم بین زوجین فاصله ایجاد می شود.

هر چقدر زوجین ازدواج موفقی داشته باشند ممکن است در برخی مسائل اختلاف و دعوای آن‌ها غیر قابل اجتناب است و ممکن است شدت پیدا کند. یک گفت‌وگوی سالم همیشه بهتر از دعوا و پرخاشگری است زوجین با درست صحبت‌کردن بهتر می‌توانند مشکلات را مدیریت کنند.

فریاد زدن و از کوره در رفتن همیشه شرایط را بدتر می‌کند. بیشتر زوجین به خاطر مسائل کوچک هم مشاجره می‌کنند و توانایی حل کردن مشکلات را ندارند. در این شرایط نیاز به یک مشاور احساس می‌شود تا روش‌های حل مشکلات را به زوجین آموزش دهد در این صورت آن‌ها با گفت‌وگو و صحبت‌کردن در کمال آرامش می‌توانند بهترین مسائل را حل‌و‌فصل کنند. قطعا هر مشکلی راه‌حلی دارد و پیدا کردن آن‌ها تنها با صحبت‌کردن مسالمت‌آمیز امکان‌پذیر است.

لطفا در دعوا این ۱۰ کار را انجام ندهید.

۱) حرف طلاق را پیش‌کشیدن:

هنگام مشاجره، حرف طلاق را پیش‌کشیدن باعث توهین بیشتر به همسر و جریحه‌دار‌کردن احساسات او می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود چه شوخی و چه جدی، هیچ وقت زن و شوهر چنین مسئله‌ای را به خصوص در زمان جروبحث‌هایشان مطرح نکنند.

۲) ترک کردن خانه در زمان مشاجره:

بیرون رفتن از منزل در زمان مشاجره یا دعوا به همسرتان نشان خواهد داد تا چه اندازه از بودن با او زیر یک سقف احساس ناراحتی می‌کنید و البته دلیل منطقی برای دفاع از رفتار یا گفتار خودتان ندارید. این کار حتی سبب می‌شود همسرتان درباره بلوغ فکری‌تان شک کند که تا حدودی هم حق خواهد داشت. در این شرایط بهتر است بگویید نمی‌خواهم الان درباره‌اش صحبت کنم، بنابراین نیاز دارم تنها باشم و به‌جای ترک منزل به اتاق دیگری بروید.

۳) پیش کشیدن موضوعات گذشته:

گاهی زن و شوهر هنگام دعوا برای این که قافیه را نبازند، بحث‌ها و موضوعات ناخوشایندی را که الان وجود ندارد، پیش می‌کشند و اوضاع را بدتر می‌کنند. یادتان باشد موضوعات گذشته تمام شده و شما الان فقط باید راجع به مشکل فعلی‌تان صحبت کنید.

۴) خشونت فیزیکی:

هنگام مشاجره معمولا افراد بدترین جنبه شخصیت خود را نشان می‌دهند. برخی برای این‌که ثابت کنند حق با آن‌هاست، بدترین تصمیم را می‌گیرند و شروع به کتک‌کاری می‌کنند. در این مواقع به یاد داشته باشید که درد فیزیکی ممکن است سبب شود همسرتان احساس و علاقه‌ای را که به شما داشته، فراموش کند و به لحاظ قانونی وارد عمل شود.

۵) با خبر کردن فامیل و اطرافیان:

با خبر کردن اعضای خانواده و فامیل از مشاجره‌ها، یکی از اشتباهات رایج بعضی زوج‌هاست. با وارد کردن خانواده به دعوای خودتان یک بحث معمولی ممکن است به آشفتگی خانوادگی تبدیل شود و شما بعد از مدتی روال عادی زندگی را در پیش بگیرید ولی در نگاه دیگران کوچک شده‌اید و چه‌بسا دانستن آنان به نفع‌تان نباشد و بعدها علیه خودتان یا همسرتان شود. بهتر است بپذیرید این دعوا به خودتان دو نفر مربوط است که یا خودتان باید حلش کنید یا از مشاور کمک بگیرید.

۶) مقابله به مثل کردن:

متاسفانه عده‌ای از زوج‌ها طرف مقابل خود را همسر نمی‌بینند بلکه یک دشمن قسم خورده تصور می‌کنند که باید در جر و بحث، او را شکست دهند! هر کار نادرست او را سعی می‌کنند عینا تلافی کنند و کم نیاورند. این کار فقط آتش این خشم را شعله‌ورتر می‌کند. همچنین گاهی زن و شوهرها نقطه ضعف همسر خود را می‌دانند و موقع مشاجره دست روی آن می‌گذارند و همسر خود را تحقیر می‌کنند. در این بین باید توجه داشت که بعد از مدتی مشکل حل می‌شود ولی زخمی که به روح همسر خورده تا مدت‌ها باقی می‌ماند.

۷) تهدید به خودکشی:

تعداد کمی از زوج‌ها موقع بحث و مشاجره تهدید به خودکشی می‌کنند یا حتی ممکن است یک تیغ یا چاقو در دست بگیرند و وانمود کنند که الان خودکشی می‌کنند و … اما این کار هم اشتباه بزرگی است. بهتر است بدانید این کار یکی از خام‌ترین کارهای ممکن است که شما را در نگاه همسرتان، یک فرد ضعیف نشان خواهد داد. اگر مشکل دارید باید حلش کنید اما نه با تهدید به مرگ که فقط جو را متشنج‌تر می‌کند.

۸) توهین به خانواده‌های یکدیگر:

اگر موقع بحث خودتان و بدون دلیل شروع به فحاشی و توهین به خانواده همسر می‌کنید، این رفتارتان دردسرساز خواهد شد. مسلما طرف مقابل برای این‌ که خشم خود را خالی کند، همان کار شما را با خودتان انجام می‌دهد. در موقع بحث بهتر است فقط و فقط درباره مشکل کنونی بین خودتان صحبت کنید نه کسانی که الان نیستند یا ربطی به مشکل شما ندارند.

۹) مظلوم‌نمایی جلوی فرزندان:

در حضور فرزندان دعوا کردن و مظلوم نمایی جلوی آن‌ها، تاثیرات بدی روی روان و شخصیت آن‌ها خواهد گذاشت. متاسفانه بعضی زوج‌ها این اشتباه را می‌کنند و با کشاندن پای بچه‌ها وسط دعوای خودشان به آن‌ها آسیب جدی روانی وارد می‌کنند. یادتان باشد دعوای شما ربطی به فرزندان‌تان ندارد. بهتر است بگذارید وقتی حضور ندارند، بحث خودتان را دنبال کنید و جلوی بچه‌ها، ماجرا را کش ندهید.

۱۰)  بازجویی یا درخواست پاسخ:

قرار دادن یک شریک “در محل” برای پرسش‌های شدید اغلب باعث می‌شود که آن‌ها به جای درک شدن، احساس دفاعی کنند.  بهتر است گفت‌وگوی محترمانه داشته باشید.

 

سخن آخر

 

بهترین رویکرد این است که بحث‌ها را محترمانه، متمرکز بر راه حل و با روحیه درک یکدیگر و نه “برنده” نگه دارید.  سازش از طریق گفت‌وگوی باز و صادقانه، مولدترین نتایج را به همراه دارد.

همچنین می‌توانید از وجود یک مشاوره خانواده استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در دعوا با همسرم چه کارهایی را نکنم؟

جدیدترین